Nedelja, 26. May 2024.
Najave događaja

Koncert kamernomuzičkog sastava flaute i gitare 9. novembra u Kanjiži

06.11.2023.

Koncert kamernomuzičkog sastava koji čine Laura Levai Aksin (flauta) i Zoran Krajišnik (gitara) održaće koncert u četvrtak 9. novembra u probnoj sali RKA u Kanjiži. Početak koncerta zakazan je za 19 časova, a ulaz je besplatan.

 

Jedan od najstarijih i danas aktivnih kamernomuzičkih sastava u Vojvodini je duo Levai Aksin-Krajišnik (flauta i gitara), osnovan 1999. godine. Njihovi nastupi su uvek za pamćenje. Ovaj put u njihovoj izvedbi slušaćemo komade slavnih stvaralaca: Teleman, Štatkić, Pulank, Pjacola, Bartok…., navode organizatori.

 

image description

 

 

Laura Levai Aksin rođena u Subotici, u Novom Sadu završila Muzičku Akademiju, specijalizovala je u Parizu kod profesora Patrick Gallois-a i Claude Lefebvre-a. Završila je više majstorskih kurseva. Bila je članica Novosadske Opere, kamernog trija Rite Kinke, duvačkog orkastra Synergie, kao i sastava Musica Viva (za novu muziku). Za vreme boravka u Francuskoj bila je član Tikmajer Formatio-ija, Theatre JEL-a, i Orlenškog Orkestra Flaute.  Redovno nastupa i u inostranstvu.

 

Zoran Krajišnik (1968, Sarajevo) je diplomirao i magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, usavršavao se na majstorskim kursevima kod predavača kao što su R.Aussel, K.Kotziolis, D.Russel, L. Triera. Koncertirao je u zemlji i inostranstvu, kako solo, tako i sa simfonijskim orkestrima. Sa samo šesnaest godina izdao je svoju prvu samostalnu ploču. Autor je zbirke aranžmana kompozicija za gitaru i flautu/violinu Musica da camera I . Radio je kao asistent na katedri za klasičnu gitaru Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, a trenutno je angažovan kao vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Banja Luci i Sarajevu.

Scroll