Nedelja, 21. April 2024.
Servisne informacije

Saopštenje

11.03.2024.

Agencija Beta objavila je danas saopštenje Stranke slobode i pravde, Gradskog odbora Novi Sad, pod naslovom „SSP Novi Sad podneo 24 krivične prijave protiv odgovornih osoba u odeljenju za upravne poslove PU“, u kojem se između ostalog navodi da je Fond PIO prebacio 50 zaposlenih iz Pokrajinskog PIO fonda na privremeni rad od dva meseca u Beograd, uz promenu prebivališta.
Relja Ognjenović, direktor Republičkog fonda PIO je, reagujući na objavu, istakao da je ovo udar ne samo na građane Novog Sada i Beograda i na institucije, već i na sve građane Srbije kojima pojedini mediji poručuju da svako ko podržava politiku aktuelne vlasti može biti predmet montiranih snimaka i spinovanih predstava, bilo gde da se nalazi ili da je zaposlen u bilo kojoj državnoj instituciji.
– U ovoj konstataciji ne postoji ne jedna reč koja je istinita i nejasno je odakle nekome ko se zalaže za „slobodu i pravdu“ pravo i hrabrost da izlazi u javnost sa očiglednim izmišljotinama. Optuživati instituciju kao što je Fond PIO, koja odgovorno obavlja izuzetno ozbiljne i obimne poslove, bez i jednog argumenta i tačne činjenice, prelazi ivicu razuma. Jasno je da je ovo samo spinovanje radi izazivanja nezadovoljstva na političkoj sceni i postizanja malicioznih ciljeva, čiji krajnji rezultat treba da bude promena vlasti, a ne dobrobit građana Srbije.
Da ne bi bilo zabune, odgovorno tvrdim da ni jedan zaposleni iz bilo kog organizacionog dela Fonda, pa ni iz Pokrajinskog fonda, nije preveden u Beograd na privremeni rad i nije ni moglo da im se menja prebivalište.
Verovatno je ideja autora ovih neistina bila da uzdrma moju poziciju, kao direktora Fonda, a kako nisu našli ništa lično za mene, najlakše im je bilo da se etiketira Fond da radi nešto što nema društveno opravdanje. U svakom slučaju, nedopustivo je bilo kome, pa ni političkim partijama, da ruše ugled institucije koja na najbolji način brine o sigurnosti 1,65 miliona korisnika i opslužuje više od 2,8 miliona osiguranika.
Pozivam nadležne institucije da odmah i po hitnom postupku reaguju i sankcionišu ili odgovorna lica u Fondu ili lica koja su podnela lažne krivične prijave, jer treće opcije nema. U Srbiji će institucije raditi svoj posao, a građani birati vlast na izborima, a ne u stranim ambasadama – rekao je Ognjenović.

Scroll