Nedelja, 21. April 2024.
Obrazovanje

Ognjen pohađa nastavu engleskog jezika po programu za učenike sa izuzetnim sposobnostima

21.02.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Nakon osvojenog četvrtog mesta na međunarodnom takmičenju iz poznavanja engleskog jezika, Ognjen Aksentijević, učenik Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Kneževcu ove školske godine nastavu engleskog jezika pohađa po individualnom obrazovnom planu, takozvanom IOP-u 3. Taj način nastave primenjuje se za učenike sa izuzetnim sposobnostima. Ognjen nam je ispričao kako izgleda njegov čas engleskog jezika.

Individualni obrazovni plan sastavili su nastavnik engleskog jezika i razredni starešna, u saradnji sa pedagoško-psihološkom službom i roditeljima, a Ognjen nastavu pohađa zajedno sa svojim drugarima iz razreda, osim što ima nekoliko zadataka više.

Kako je rekao Ognjen, na engleskom jeziku je mogao da se sporazumeva i pre nego što je pošao u školu, zahvaljujući crtaćima.

Nastavnik engleskog jezika Ljubomir Sušić Ognjenu predaju od 3. razreda, i kako kaže, već tada je primetio njegov talenat za ovaj jezik.

Ognjen i njegov nastavnik pripremaju se za novu kategoriju međunarodnog takmičenja HIPPO 2, a sada će prvi put učestvovati i na kvalifikacijama za državno takmičenje iz poznavanja ovog jezika. Zahvaljujući Ognjenovom uspehu na takmičenju održanom u Veneciji, ove godine se iz novokneževačke osnovne škole za ovo takmičenje prijavio znatno veći broj dece, zaključio je nastavnik.

Scroll