Subota, 13. July 2024.
Društvo

Aktiv žena Srpski Krstur u novom adaptiranom prostoru

11.03.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Članice Aktiva žena Srpski Krstur dobile su na korišćenje adaptirane prostorije. Ovo udruženje, koje postoji od 1948. godine broji oko trideset stalnih članica i jedno je od aktivnij udrušenja u selu. Prostorije su adaptirane zahvaljujući Mesnoj zajednici Srpski Krstur i opštini Novi Kneževac, a u radovima na opremanju prostorija učestvovale su i same članice.

Kako je istakla predsednica Aktiva žena Srpski Krstur Dušica Mavrenski, u narednom periodu članice će se u prostorijama okupljati kako bi održavale radionice ručnog rada. Pored toga, udruženje je poznato po velikom broju organizovanih humanitarnih akcija, te brojnih manifestacija koje se održavaju u selu.

U toku je i opremanje prostorije tzv. „seoske sobe“ koja će, prema rečima predsednika saveta MZ Srpski Krstur Radovana Jančića, imati namenu svojevrsnog seoskog muzeja u kojem će se čuvati fotografije, literatura i druga arhivska građa koja svedoči o istoriji sela.

Ključeve adaptiranih prostorija članicama Aktiva žena Srpski Krstur uručio je predsednik opštine dr Radovan Uverić sa svojim saradnicima, koji je ovom prilikom svim članicama udruženja poželeo srećan Dan žena, te uspešan dalji rad.

Oznake: ,

Scroll