Cetvrtak, 13. June 2024.
Zabava

Deveti festival „Vetrenjača“ – Rundek i ekipa nastupili praćeni meteorskom kišom

15.08.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Deveti festival „Vetrenjača“ svojim posetiocima priuštio je završno veče za pamćenje. Energičnim nastupom program na glavnoj bini otvorio je vojvođanski bend dobro poznat publici kod vetrenjače , Sin Seekas. U istom maniru, ali u latino i balkanskim ritmovima program na glavnoj bini uz ovacije razigrane publike zatvorio je belgijsko-francuski duvački orkestar Veteks. Kao hedlajner završne večeri nastupili su Rundek i ekipa. Frontmen sastava, čuveni Darko Rundek, posle nastupa podelio je i nekoliko utisaka. Kako je rekao ovom prilikom, svakim novim nastupom u Vojvodini iznova se oduševljava lepotom ravnice.

Nastup je otpočeo izvedbom pesme „Grane smo na vjetru“, a nizale su se pesme iz njegove, preko četrdeset godina duge karijere – iz perioda grupe Haustor, pa do pesama nastalih kada je stvarao sa svojim kargo orkestrom i triom. Kao poslednju pesmu, pesnica podignutih u vazduh publika je pevala uvek aktuelnu – „Šejn“, da bi potom, na bis, izveli jednu od najdirljivijih pesama iz Rundekovog opusa – Šal od svile. A za čitav ugođaj pobrinula se priroda, te je na nebu iznad vetrenjače okruženom oranicama priredila meteorsku kišu – umesto vatrometa.

Naš sagovornik godinama se zalaže za podizanje ekološke svesti, te je neretko i sam učesnik mnogih eko-akcija i protesta širom regiona, te mu je, kako je rekao, drago što postoji festival koji neguje ekološku svest, te u skladu sa tim i deluje, i nada se da će ih biti sve više koji će poći njihovim stopama.

Scroll