Petak, 19. July 2024.
Obrazovanje

Do 6. aprila traje prijava za besplatne udžbenike za osnovce

31.03.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

I ove školske godine Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Kneževca priključila se akciji podele besplatnih udžbenika koju sprovodi Ministarstvo prosvete. Roditelji imaju rok da neophodnu dokumentaciju dostave do četvrtka 6. aprila, a pravo na besplatne udžbenike imaju učenici iz porodica koje su korisnici socijalne pomoći, učenici koji nastavu pohađaju po individualno obrazovnom planu, učenici kojima su potrebni prilagođeni udžbenici, kao i učenici koji su u porodici treće ili svako naredno dete koje je u sistemu obrazovanja.

Kako je sagovornica istakla, prošle godine je zahvaljujući ovoj akciji podeljeno oko 240 kompleta udžbenika za učenike svih razreda koji osnovnu školu pohađaju u Banatskom Aranđelovu, Đali, Srpskom Krsturu i Novom Kneževcu. Ona je ovom prilikom naglasila da pravo na besplatne udžbenike imaju i deca predškolskog uzrasta, koja će u septembru poći u prvi razred osnovne škole.

Učenicima će besplatni udžbenici biti podeljeni poslednje nedelje avgusta, pred početak nove školske godine. Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“ trenutno pohađa 687 učenika i učenica, a od septembra će se u klupama naći 83 prvaka.

Scroll