Petak, 19. July 2024.
Sport

Dodeljene nagrade za najmlađe i najuspešnije kanjiške sportiste

13.06.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Za najbolje kanjiške osnovnoškolce, učesnike 12. Olimpijskih sportskih igara, kao i najmlađe članove Rukometnog kluba „Kanjiža“ organizovan je prijem i dodela nagrada u velikoj Sali gradske kuće u Kanjiži. Kako je istakao predsednik opštine Kanjiža Robert Fejstamer, osvojene medalje na Olimpijskim sportskim igrama predstavljaju jasan pokazatelj da je sport jedan od glavnih merila uspeha kada su u pitanju đaci osnovne škole iz Kanjiže.

Na Olimpijskim sportskim igrama, u disciplini atletike kanjiški đaci su osvojili četiri medalje: Žoka Mesaroš je osvojila zlatnu medalju, dok su Mate Mesaroš, Elena Sujić i Nađa Vuković osvojili bronzane medalje.

Prema rečima predsednika Rukometnog kluba Kanjiža Adama Ivkovića, ukupno četiri ekipe učestvuje u takmičenju Lige mlađih kategorija – po dve ekipe dečaka i devojčica. Oni su tokom ovogodišnjeg takmičenja imali zapažene rezultate.

Kako je na kraju zaključio predsednik opštine Fejstamer, na lokalnoj samoupravi je da svim učesnicima sportskih takmičenja obezbedi što bolje uslove za treninge kako bi se nastavilo sa uspesima.

Scroll