Nedelja, 14. April 2024.
Sport

Ekipa „Zrno“ iz Ostojićeva najbolja na turniru u malom fudbalu

31.07.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Ekipa „Zrno“ iz Ostojićevo osvojila je prvo mesto na turniru u malom fudbalu koji je održan na terenu gimnazije i stručne škole „Dositej Obradović“ u Novom Kneževcu. Oni su u finalu bili bolji od ekipe „AD Univerzal“ iz Kanjiže, koju su pobedili rezultatom 3:0. Igrač pobedničke ekipe Ratko Radulović iz Novog Kneževca, nije krio svoje zadovoljstvo osvojenim prvim mestom u Novom Kneževcu, i naglasio da su pored turnira u našem mestu, osvojili i drugo mesto i na turniru u Čoki.

Pored seniorskih ekipa, učestvovalo je dve kategorije pionira. Ekipa „Njerš Ištvan“ iz Totovog sela bila je najbolja u kategoriji mlađih pionira, dok je u selekciji starijih pionira najbolja bila ekipa „Jedinstvo“ iz Srpskog Krstura. Ognjen Aksenitjević, član ekipe „Smiljevača“ koja je u finalu u kategoriji mlađih pionira izgubila od ekipe „Njerš Ištvan“ istakao je da je zadovoljan što je imao prilike da nastupi na ovom turniru.

Organizator čitavog turnira bio je fudbalski klub „Obilić“ koji se pobrinuo da se čitav turnir odigra u što boljoj atmosferi. Kako je istakao organizator Predrag Lajić, gledaoci su imali prilike da vide mnogo kvalitetniji fudbal nego prethodnih godina, odnosno kvalitet je odneo prevagu nad kvantitetom. Ukupni nagradni fond iznosio je 280 hiljada dinara, i to za prvo osvojeno mesto 200 hiljada, za drugo 50 hiljada i za treće 30 hiljada dinara.

Lokalna samouprava opštine Novi Kneževac podržala je finansijski ovo takmičenje, kao i mnoštvo sponzora iz Novog Kneževca i okoline.

Scroll