Petak, 19. July 2024.
Obrazovanje

Jelena Bajić najuspešniji novokneževački osnovac

20.06.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

U svim ograncima Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ prethodnih dana priređene su svečanosti povodom ispraćaja malih maturanata. Ukupno 82 učenika i učenica iz Novog Kneževca, Banatskog Aranđelova i Srpskog Krstura završilo je svoje osnovno obrazovanje. U Banatskom Aranđelovu osmi razred završilo je 14 učenika na srpskom i  mađarskom nastavnom jeziku, 15 maturanata je završilo osnovnu školu u Srpskom Krsturu na srpskom, dok je 53 mala maturanta školu završilo u Novom Kneževcu na oba nastavna jezika. Za učenicu generacije proglašena je Jelena Bajić.

Prema rečima vd direktora ove ustanove, osnovnu školu je školske 2022/2023. godine sa odličnim uspehom završilo 22 osmaka, specijalne diplome dobio je 21 učenik, dok je Vukovom diplomom nagrađeno dvoje učenika.

Mali maturanti završni ispit će polagati 21, 22. i 23. juna i to rešavanjem zadataka u okviru tri testa: iz maternjeg jezika, iz predmeta matematika i kombinovanog testa, nakon čega sledi upis u srednju školu koju su izabrali, te za koju su ostvarili dovoljan broj bodova.

Scroll