Petak, 19. July 2024.
Zabava

Jelena Klepić skuvala pobedničku riblju čorbu u Banatskom Aranđelovu

24.07.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Proteklog vikenda u Banatskom Aranđelovu održano je tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe koje je okupilo veliki broj učesnika. Ovogodišnja pobednica takmičenja je Jelena Klepić iz Banatskog Aranđelova, drugo mesto osvojila je ekipa Đure Nedeljkova, a treće ekipa Radovana Šoklovačkog. Prema rečima pobednice, koja na ovoj manifestaciji učestvuje preko deset godina, pobeda je bila neočekivana, ali je svake godine postojala nada da će baš njena čorba biti najbolja.

I ostali takmičari, tačnije 28 prijavljenih ekipa, došli su prvenstveno zbog druženja, a pojedini su ipak spremili neki tajni recept ne bi li se ove godine domogli titule najboljeg kuvara riblje čorbe.

Žiriju ni ove godine nije bilo lako da odabere najbolje spremenljenu šorbu.

Prema rečima predsednika saveta Mesne zajednice Banatsko Aranđelovo, takmičenje se svake godine organizuje u susret Danu mesne zajednice i crkvene slave, stoga se uvek odazove veliki broj meštana i onih koji su se tim povodom vratili na selo.

Meštani sela Banatsko Aranđelovo u sredu 26. jula proslavljaju Dan sela i crkvenu slavu, a zatim u petak u selu počinje turnir u malom fudbalu.

 

Scroll