Petak, 19. July 2024.
Obrazovanje

Kako će veštačka inteligencija uticati na naše poslove

22.03.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Kako će veštačka inteligencija uticati na budućnost naših poslova, koji su izazovi i mogućnosti koje ona pruža kao i koje su prednosti i mane njenog korišćenja teme su kojima su se učenici novokneževačke Gimnazije bavili na uglednom času predmeta Računarstvo i informatika. Gošća na predavanju bila je programerka Marina Đurin, koja je sa učenicima podelila iskustva iz svoje struke.

Pored predavanja o upotrebi veštačke inteligencije u IT sektoru, predavanje su pripremili učenici Gimnazije. Oni su prikazali kako funkcioniše generisanje i konkretni primeri  o generisanju teksta izgovorenog u video zapisu, automatsko generisanje video zapisa, kao i kako veštačka inteligencija generiše fotografije i koje su prednosti i mane generisanja fotografija. Natavnica Računarstva i informatike ovom prilikom istakla je značaj učenja o modernim tehnologijama u srednjoj školi.

Ugledni čas osmišljen je u cilju unapređenja nastave, kao deo projekta „Kvalitetno obrazovanje za sve“. -Tematski dani ovog meseca su Etika u nauci, stoga je izbor ove teme još jedan dobar razlog ka postizanju više ciljeva, a jedan od elemenata je i primena vršnjačke edukacije, zaključila je sagovornica.

Scroll