Utorak, 21. May 2024.
Sport

Na drugoj obnovljenoj „Novokneževačkoj regati“ učestvovalo 140 kajakaša

08.08.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Usijana atmosfera protekle subote mogla se zateći na obali Tise kod novokneževačkog mosta, koji je označavao cilj trka koje su se održavale u sklopu druge Novokneževačke regate. Brojna publika okupljena duž keja i obale mogla je da prati takmičare u ukupno 32 trke, a takmičilo se 14 klubova sa oko 140 kajakaša i kanuista. Trke je obeležilo lepo vreme i pregršt dobrih rezultata.

Na Novokneževačkoj regati ušetvovao je i srpski seniorski repezentativac Luka Stojkov iz Bečeja. Kajak trenira već petnaest godina, a dosadašnji najveći uspeh ostvario je na Prvenstvu Evrope za mlaže seniore osvojivši srebrnu medalju. Trenutno se priprema za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj gde će veslati jednosed na dvesta metara.

Na Novokneževačkoj regati učestovali su klubovi iz hrvatskog Aljmaša, Bečeja, Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Apatina, Bezdana, Sombora,Višnjićeva, Sente, Kanjiže, Progara, Beograda i Zabrežja.

Najuspešniji klub na ovogodišnjoj regati bila je ekipa KK „Dunav“ iz Bezdana, drugo mesto zauzeli su domaćini KK „Obilić“, a trećeplasirani „Bratstvo“ iz Kanjiže. Naši kajakaši osvojili su ukupno 24 medalje – 11 zlata, dva srebra i 11 bronzi, čime su nastavili uspešan niz u tekućoj sezoni.

U sklopu regate održane su i dve memorijalne trke, posvećene trenerima KKK „Obilić“  Jožefu Ugriju i Aleksandru Bati Nadrljanskom. Druga Novokneževačka regata održana je pod pokroviteljstvom opštine, a u sklopu festivala sporta i zdrave hrane „Popaj“.

Scroll