Utorak, 25. June 2024.
Obrazovanje

Najtalentovaniji Gimnazijalci besplatno boravili u Andrevlju

14.06.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Najtalentovaniji učenici novokneževačke Gimnazije proveli su šest dana u kongresnom centru Ceptor u Andrevlju. Zahvaljujući konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, po desetoro učenika iz četrdeset škola sa teritorije Vojvodinetamo je imalo obezbeđen besplatan boravak i prateći program. Naša škola poslala je učenike drugog i trećeg razreda koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima iz raznih predmeta. Oni su imali razne radionice edukativnog karaktera gde su predavači bili fakultetski profesori i priznati umetnici, kao i interaktivna predavanja na kojima su učestvovali sa učenicima iz drugih škola.

Kako su rekli, pored raznih edukativnih radionica oni su imali priliku da sa učenicima iz drugih škola podele svoje talente, ali i da se međusobno druže i istražuju prirodu Fruške Gore.

Profesorica Zorica Jolić u Andrevlju je boravila kao mentor učenicima. Ona je objasnila značaj ovakvih programa za razvoj znanja i veština nadarene dece, te smatra da će im ovo biti dodatna motivacija za usavršavanjem.

Učenici su ovom prilikom imali i organizovane izlete, pa su tako u Sremskim Karlovcima obišli Karlovačku Gimnaziju, Bogosloviju i Crkvu Svetog Nikole, a takođe su bili i gosti na Filozofskom fakultetu, gde su se upoznali sa odsecima i smerovima koje taj fakultet nudi budućim studentima.

 

 

Oznake:

Scroll