Subota, 13. July 2024.
Društvo

Nizom edukativnih i zabavnih aktivnosti obeležena Dečja nedelja u obdaništu PU „Srećno dete“

10.10.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Polaznici PU „Srećno dete“ iz Novog Kneževca su zajedno sa svojim vaspitačima obeležili nizom edukativnih i zabavnih aktivnosti Dečju nedelju. Tokom trajanja ove nedelje u školama i obdaništima organizuje se niz aktivnosti, a mališani iz PU „Srećno dete“ najviše su se obradovali maskenbalu. Prema rečima zamenice direktora PU „Srećno dete“ Jasmine Savin, ovogodišnji slogan Dečije nedelje je bio „Veliko srce dece Srbije“.

Uz pomoć vaspitačica i roditelja predškolci su izradili svoje kostime, a potom su prošetali novokneževačkim centrom gde su ponosno prodefilovali i svoje kostime prikazali okupljenim roditeljima, bakama i dekama.

Pored edukativnih i zabavnih sadržaja ovogodišnja dečija nedelja je u Novom Kneževcu obeležena i humanitarnom akcijom „Za Višnjin osmeh“, za čije lečenje je potrebno prikupiti određena finansijska sredstva.

Dečja nedelja se na našim prostorima obeležava od 1934. godine sa ciljem poboljšanja položaja deteta, čime se bave institucije, ustanove i udruženja, a veliki pomak na polju zaštite i prava dece na globalnom nivou učinjen je usvajanjem Konvencije o pravima deteta Ujedinjenih nacija 1989. godine.

Scroll