Subota, 13. July 2024.
Društvo

Novokneževačke kreativke organizovale Osmomartovski bazar povodom Dana žena

09.03.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Povodom praznika Dana žena, u Kulturnoj zoni okupili su se kreativci iz Novog Kneževca i okoline kako bi svoje proizvode ponudili na Osmomartovskom bazaru. Mogle su se pronaći originalne, kvalitetne i vrlo povoljne rukotvorine naših kreativaca, a mnogi sugrađani i sugrađanke su baš na ovom mestu pronašli lep poklon za praznik svojim dragim ženskim osobama.

Kulturna zona je i ranije bila mesto gde su naši kreativci mogli da ponude svoje ručne radove, pa su tako bili održani Novogodišnji i Božićni bazar, uskršnji…Kako je ovaj put bazar organizovan povodom Dana žena, izlagači su se potrudili da u svoju ponudu uvrste proizvode prigodne za ovaj praznik.

Praznik Dan žena nastao je kao dan borbe za osnovna ljudska prava žena, te ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Ideja je pokrenuta krajem devetnaestog veka, nakon demonstracija njujorških tekstilnih radnica zbog loših radnih uslova i niskih plata. Prvi Dan žena u svetu je obeležen 1909. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naše sugrađanke ovom prilikom smo pitali šta za njih predstavlja ovaj praznik.

Scroll