Utorak, 25. June 2024.
Obrazovanje

Novokneževački gimnazijalci pobednici kviza „Koliko se poznajemo“

03.07.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Učenici novokneževačke Gimnazije i stručne škole „Dositej Obradović“ pobednici su kviza „Koliko se poznajemo“. Školu je predstavljao tim koji su činili Maša Ranković, Leo Lerinc, Veljko Vučević i Nikola Lovrenski. U kvizu je učestvovalo ukupno 32 srednje škole sa teritorije Vojvodine, a naši gimnazijalci su u finalu pobedili učenike iz Bačkog Petrovca, Zrenjanina i Bačke Topole. Kako su rekli, uspeh nije bio neočekivan.

Učenike je za ovo takmičenje pripremala njihova profesorica istorije Piroška Čobanov. Zahvaljujući svom znanju, učenici su kao pobednici kviza osvojili novčanu nagradu i nagradno stručno putovanje.

Kviz se organizuje u sklopu projekta ,,Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini“ koji raspisuje Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i ovo je bio petnaesti ciklus kviza. Cilj kviza je  edukacija mladih o zajedničkoj istoriji i kulturi različitih manjinskih nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini. Kviz je prvi put održan 2006. godine i od tada je učestvovalo 683 ekipe sa 2705 takmičara i blizu 30 hiljada navijača škola koje su ekipe predstavljale.

 

Oznake:

Scroll