Cetvrtak, 13. June 2024.
Kultura

Novokneževački osnovci izveli predstavu „Ožalošćena porodica“

23.05.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Učenici dramske sekcije osnovne škole „Jovan  Jovanović Zmaj“ izveli su predstavu „Ožalošćena porodica“ u pozorištu u Novom Kneževcu. Novokneževačka publika imala je priliku da vidi ovo komediografsko delo u kome je pisac Branislav Nušić dao galeriju lica male pameti koja se takmiče lažima i cinizmom, u iščekivanju nasledstva koje trebaju međusobno da podele. Prema rečima učenika osmog razreda Ivana Tomasa, koji je u predstavi tumačio lik Agatona, samo delo treba da ukaže ljudima na mane pohlepnosti i koristoljublja kako bi ljudi postali svesni njih i popravili svoje ponašanje.

Nastavnica srpskog jezika i rukovodilac dramske sekcije Dušanka Dimitrov rekla je u razgovoru da je ideja za pripremanje predstave potekla od samih učenika, a da je njen predlog bio da se izvede delo Branislava Nušića „Ožalošćena porodica“.

Predstava koja je izvedena tog dana u novokneževačkom pozorištu imala je humanitarni karakter – sav novac koji je prikupljen dobrovoljnim prilogom uplaćen je na račun za lečenje naše male sugrađanke Višnje.

 

Scroll