Utorak, 25. June 2024.
Obrazovanje

Novokneževački osnovci osnovali novinarsku sekciju i priključili se projektu “Đak reporter”

24.03.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Članovi novinarske sekcije osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Kneževca uključili su se u projekat „Đak reporter“ koje organizuje Savez za školski sport u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom sporta. Novinari naše medijske kuće odazvali su se pozivu škole da učestvuju kao predavači u ovom projektu. Oni su tokom dva dana održali dve novinarske radionice u kojima učenicima pokazali kako se piše vest, izveštava sa sportskih događaja i kako se koristi kamera.

Projekat „Đak reporter“ održava se devetu godinu zaredom u celoj Srbiji. Kako je u razgovoru istakla koordinatorka za školski sport Severnobanatskog okruga Jelena Krvopić, ideja ovog projketa jeste uključivanje đaka u predstavljanju vesti sa školskh sportskih manifestacija, koje se potom emituju na jutjub kanalu Đak reporter i objavljuju u časopisu „Plamenko“.

Đaci novinarske sekcije su svoje prve vesti pisali sa okružnog školskog takmičenja u fudbalu koje je održano u Novom Kneževcu. Za najbolje novinare u okviru ovog projekta obezbeđene su nagrade kao i učestvovanje u izveštavanju sa nacionalnih državnih prvenstava, zaključila je naša sagovornica.

Scroll