Nedelja, 14. April 2024.
Obrazovanje

Novokneževački osnovci pokazali šta znaju o saobraćaju

04.05.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Đaci osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Kneževca učestovali su u takmičenju „Šta znaš u saobraćaju“. Prema rečima pomoćnice direktora osnovne škole Andrijane Božanin, učenici su se takmičili u dve kategorije- u B kategoriji đaci petog razreda, posebno dečaci i posebno devojčice, kao i u C kategoriji učenici šestog, sedmog i osmog razreda.

Novokneževački osnovci su prvi deo takmičenja odradili na poligonu koji je spremljen na terenu u dvorištu osnovne škole. Drugi deo takmičenja odnosio se na proveru znanja putem testa kada su u pitanju saobraćajna pravila, znakovi i propisi. Učenici su u razgovoru sa nama istakli važnost ovog takmičenja za poznavanje saobraćaja.

Projekat „Šta znaš o saobraćaju“ osmišljen je tako da kroz obrazovni sistem, učenici osnovno školskog uzrasta, steknu neophodna znanja i veštine za bezbedno učestvovanje u saobрaćaju. Provera ovog znanja vrši se kroz zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, u saradnji sa Društvom nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, a odvija se na više nivoa: školsko, opštinsko, okružno, državno i evropsko.

Scroll