Nedelja, 26. May 2024.
Društvo

Novokneževački osnovci zajedno uz policajce i vatrogasce učestvovali u projektu „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”

25.09.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Prezentacijom policijskih i vatrogasnih vozila i opreme u Novom Kneževcu je započeta realizacija projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. Učenici nižih i viših odeljenja osnovne škole imali su priliku da se kroz druženje sa policijskim službenicima i vatrogascima upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i da savladaju veštine bezbednog ponašanja u saobraćaju i vanrednim situacijama.

Cilј radionica je da se kod dece podigne svest o štetnosti i posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i digitalnom svetu, da im se ukaže kako da prepoznaju različite vidove nasilјa i diskriminacije, ali i da se informišu o načinima pomoći, podrške i zaštite.

Projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Ministarstvo prosvete. Planirano je da se projekat realizuje kroz niz radionica i aktivnosti u svakom odelјenju osnovnih škola, a namenjen je bezbednosnoj zaštiti učenika, sa posebnim akcentom na prevenciji vršnjačkog i digitalnog nasilјa, kao i unapređivanju bezbednosti dece u saobraćaju i vanrednim situacijama.

 

Scroll