Utorak, 25. June 2024.
Zabava

Novokneževački školarci letnji raspust provode učeći cirkuske veštine

02.08.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Već nekoliko godina zaredom novokneževački mališani letnji raspust provode učeći nove veštine. U novokneževačkom pozorištu i ove godine održava se petodnevna besplatana cirkuska radionica za decu uzrasta od 9 do 17 godina, na koju su se mnogi mališani odazvali. Oni su do sada, između ostalog,  naučili da žongliraju, balansiraju, kao i da izvode figure na trapezu.

Kako je istakao Dragan Jajić Vladisavljev iz Kreativnog pogona, cirkus je jedno veliko igralište i nepresušno polje inspiracije i kao takvo je vrlo primamljivo za decu. A ove godine sa mališanima u Novom Kneževcu druže se i instruktori iz Argentine i Njujorka.

Polaznici cirkuske radionice će u petak 4. avgusta u 19 časova u sali pozorišta u Novom Kneževcu za svoje sugrađane izvesti cirkusku  predstavu na kojoj će pokazati šta su to sve naučili tokom ovih nekoliko dana. Cirkuske radionice vode Kreativni pogon, škola cirkusa Cirkoneo iz Novog Sada i Kulturna zona, a zahvaljujući podršci Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije.

Scroll