Subota, 13. July 2024.
Obrazovanje

Novokneževački srednjoškolci dobili prostor za sastanke i druženje

01.03.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Učenici Gimnazije i stručne škole „Dositej Obradović“ u Novom Kneževcu dobili su prostor opremljen za održavanje sastanaka učeničkog parlamenta, raznih radionica i časova koji ne zahtecvaju formalno okruženje. Prostor je opremljen sa ciljem da podstakne učenike da se više uključe u život škole i zajednice.

Prostor je podeljen u nekoliko celina i lako može da se prilagodi potrebama njegovih korisnika, pa tako postoji deo za održavanje sastanaka, deo za grupne radionice, te prostor za održavanje prezentacija. A opuštenijoj atmosferi prostora doprineli su učenički radovi, biljke i električni klavir.

Prema rečima sagovornice, prostor je opremljen iz sredstava škole, a veliki deo sredstava za nabavku nameštaja donirali su lokalni privrednici koji su uvideli značaj postojanja ovakvog prostora za učenike.

Pored toga što je prostor namenjen učenicima, predviđeno je da se u sali za sastanke održavaju i individualni sastanci sa roditeljima i učenicima, a ovde će se sastajati školski timovi, stručna veća i savet roditelja.

 

Scroll