Subota, 13. July 2024.
Obrazovanje

Novokneževački srednjoškolci očistili park i obalu Tise

25.03.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Nakon uspešne prošlogodišnje akcije i ovog proleća novokneževački srednjoškolci priključili su se velikoj akciji čišćenja prirode pod nazivom „Zavrni rukave“. Tako su subotnje prepodne proveli u prirodi sa zaštitnim ruravicama na rukama i džakovima za smeće. Oni su ovog puta pokupili otpad iz velikog parka, te očistili obalu Tise na potezu od restorana „Lovac“ do kajakaškog kluba.

Akcija „Zavrni rukave“ organizuje se jedanaesti put, a ove godine građani Srbije čistili su na preko trista lokacija, što je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu, te je do sada najviše prijavljenih mesta na kojima se čistilo.

Vreme ih je poslužilo ove godine, iako je odziv bio nešto manji nego na prošloj akciji. Sa druge strane, kako su rekli, primetili su da je u parku manje otpada u odnosu na stanje od prošle akcije.

Prema rečima sagovornika, narednu akciju organizovaće sledećeg meseca povodom obeležavanja Dana planete Zemlje, te su ovim putem pozvali sve zainteresovane sugrađane da im se priključe.

Džakovi za smeće napunjeni prikupljenim flašama, limenkama i ostalim otpadom predati su radnicima Javnog komunalnog preduzeća „7.oktobar“ koji su otpad odložili.  Akcija “Zavrni rukave” je nacionalna kampanja čišćenja Srbije koju je pokrenula Eko straža, a cilj je da se što više organizacija, grupa građana i pojedinaca okupi da za jedan dan, na više mesta u celoj Srbiji, čiste u isto vreme.

Scroll