Subota, 13. July 2024.
Društvo

Objavljene konačne rang liste za besplatnu rehabilitaciju penzionera u banajama

14.03.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Od gotovo 60.000 korisnika koji su se prijavili, 22.089 penzionera je ostvarilo pravo. U ovaj broj uključeni su i pratioci za korisnike nege i pomoći drugog lica, odnosno za korisnike kojima je neophodna pratnja tokom rehabilitacije.

Rang liste objavljene su na oglasnim tablama organizacija korisnika penzija, odnosno Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije „Nezavisnost”, i oglasnim tablama svih organizacionih jedinica Fonda PIO.

Nakon objavljivanja konačnih rang-lista sledi sklapanje ugovora između Fonda PIO i rehabilitacionih centara, a iz Fonda će se uputiti obaveštenja korisnicima koju su ostvarili pravo, sa informacijom za koju banju su opredeljeni (od tri željene banje koje su u prijavi naveli) i koje terapijske usluge, odnosno fizikalne procedure će dobiti u banji. Svaka banja, svakom korisniku, mora da pruži ugovorene usluge, što podrazumeva lekarski pregled pri prijemu u banju, najmanje tri adekvatne terapije i nadzor lekara 24 sata tokom ukupnog boravka u banji.

Istovremeno, Fond dostavlja spiskove penzionera rehabilitacionim centrima i realno je da već krajem marta iz banja počnu da pozivaju prve penzionere na rehabilitaciju. O terminu korišćenja rehabilitacije, u smislu eventualnog pomeranja datuma u odnosu na predlog banje, zbog objektivnih okolnosti, penzioneri se dogovaraju direktno sa banjom.

Scroll