Nedelja, 26. May 2024.
Obrazovanje

Odeljenje za učenike sa smetnjama u razvoju otvoreno u Centru za pružanje usluga socijalne zaštite u Kanjiži

02.10.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

U dnevnom boravku Centra za pružanje usluga socijalne zaštite u Kanjiži sa početkom ove školske godine otvoreno je  odeljenje Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ za decu sa poteškoćama u razvoju. Odeljenje je otvoreno uz dozvolu Ministarstva prosvete, a nastavu pohađaju deca sa poteškoćama u razvoju za čije školovanje nije bilo potrebnih uslova za odvijanje nastave u zgradi škole, te bi morala da putuju za Suboticu.

Odeljenje pohađa petoro dece i svako od njih ima svoj individualni obrazovni plan. Sa njima u nastavi radi defektolog-logoped.

Sagovornica je ovom prilikom objasnila kako teče nastava u odeljenju za decu sa poteškoćama u razvoju i po čemu se razlikuje od nastave koju deca pohađaju u školi.

Kako je istakla sagovornica, u toku nastave izdvojeno je i vreme za boravak na svežem vazduhu, te tako izlaze u dvorište ili odlaze u šetnju ili na igralište, čemu se svi veoma raduju. Takođe, mališani učestvuju i u muzičkim radionicama. Natava traje do 12 časova, postoji i mogućnost dnevnog boravka koji traje do 15 časova.

 

Scroll