Subota, 13. July 2024.
Kultura

Mudre misli i besede Patrijarha Pavla pretočene u predstavu

06.06.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Predstava „Patrijarh Pavle-biti čovek među ljudima i neljudima“ po tekstu Dušana Janjića odigrana je u sali pozorišta u Novom Kneževcu. Novokneževačka publika imala je priliku da čuje neke od reči i beseda patrijarha Pavla koje je režiser predstave Milan Rus maestralno uklopio na sceni. Prema rečima glumca Milana Malbaše, koji je igrao ulogu patrijarha Pavla, igranje u ovoj predstavi je dosta uticalo na njegovu ličnost u duhovnom smislu.

Naš poznati pozorišni i filmski glumac Aleksandar Dunić, igrao je ulogu novinara koji vodi razgovor sa patrijarhom Pavlom. Kako je istakao Dunić, cilj predstave je da se kroz umetnički izraz iskaže autentična reč patrijarha Pavla.

Predstava je svoju  premijeru imala u Budimpešti da bi zatim imala još tri izvođenja. Jedno od njih je i u Baji, povodom obeležavanja 250 godina od rođenja Joakima Vujića, oca srpskog teatra, a potom je svoj scenski život nastavila izvođenjem po gradovima Srbije i širom sveta, svuda gde živi srpski narod, zaključili su naši sagovornici.

Scroll