Petak, 19. July 2024.
Zabava

Održana 12. pasuljijada i 11. rakijada u Đali

07.09.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

U dvorištu lovačkog udruženja „Đala“ održana je 12. pasuljijada i 11. rakijada, manifestacije koje pod pokroviteljstvom Opštine Novi Kneževac organizuju Mesna zajednica Đala i Lovačko udruženje „Đala“. Prema oceni sudija najbolji pasulj je skuvao Ištvan Turu iz Horgoša, drugi je bio Bela Gergelj iz Sente, a treći Branislav Čojić iz Srpske Crnje.Branislav Čojći iz Srpske Crnje, koji je prvi put učestvovao na ovim manifestacijama u Đali, nije skrivao svoje oduševljenje organizacijom i ljudima sa kojim se tog dana družio.

Prema rečima organizatora takmičilo se ukupno pedesetpet ekipa sa teritorija opština Novi Kneževac, Čoka, Kikinda, Kanjiža, Senta,Nova Crnja, kao i gosti iz Mađarske i Rumunije.

Žiri koji je ocenjivao kvalitet rakije podelio je mnoštvo priznanja i nagrada za različite vrste rakija. Organizator se potrudio da dobrog raspoloženja ne manjka, a za to su bili zaduženi tamburaška grupa „Žice iz ravnice“. Za sve posetioce ove manifestacije bila je obezbeđena porcija besplatnog pasulja.

Scroll