Petak, 19. July 2024.
Kultura

Održana radionica Deska Kreativna Evropa Srbija u Kanjiži

13.04.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Desk Kreativna Evropa Srbija organizovalo je info predavanje i radionicu  za osmišljavanje evropskih projekata u kulturi u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Kanjiži. Rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija Dimitrije Tadić rekao je u  razgovoru da je u periodu 2014-2020. godine realizovano 305 projekata u oblasti kulture u Srbiji.

Predavanje je organizovano na inicijativu lokalne samouprave Kanjiža, koja je pozvala predstavnike Deska Kreativna Evropa Srbija da održe radionicu. Prema rečima projketa asistenta opštine Kanjiža Dragane Lukić Bošnjak, pored predstvanika udruženja iz Kanjiže, pozivu su se odazvali i udruženja iz Novog Kneževca i Subotice.

Prema rečima Dimitrija Tadića, u periodu do 2020 godine ljudi koji se bave kulturom u Srbiji realizovali su projekte u vrednosti od 12 miliona evra. Ono što je od posebnog značaja jeste to da je novac od realizovanih projekata ušao i u druge oblasti i sektore poslovanja, te je na taj način ušao u ekonomski sistem naše države, zaključio je sagovornik.

Scroll