Nedelja, 21. April 2024.
Kultura

Održana završna konferencija IPA projekta „Kulturna tradicija regiona Valkanj – Novi Kneževac u svrhu promocije turizma u istorijskom Banatu“

18.04.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Završna konferencija Interreg  IPA projekta prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, koji finansira Evropska unija   pod nazivom „Kulturna tradicija regiona Valkanj – Novi Kneževac u svrhu promocije turizma u istorijskom Banatu“ održana je u Novom Kneževcu. Prema rečima kulturnog koordinatora Dejana Mijatova, Novi Kneževac je preko ovog projekta dobio montažno-demontažnu binu sa ozvučenjem i rasvetom kao i led bilbord.

Konferenciji su prisustvovali i predsednici opština Novi Kneževac i Valkanj Radovan Uverić i Dragoš Joan Gujku. Oni su ovom prilikom istakli važnost ovakvih projekata koji imaju kulturnu, turističku i ekonomsku  benefit za obe strane.

Ukupna vrednost ovog projekta bila je nešto više od 586 hiljada evra. Veći deo projekta  finansirala je Evropska unija, dok su lokalne samouprave iz Srbije i Rumunije učestovali u manjem delu kao sufinansijeri.

Scroll