Nedelja, 26. May 2024.
Obrazovanje

Održano predavanje o bezbednosti u saobraćaju za učenike gimnazije i srednje škole „Dositej Obradović“

13.11.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Predavanje o bezbednosti u saobraćaju za učenike gimnazije i srednje škole „Dositej Obradović“ održano je u sali pozorišta u Novom Kneževcu. Učenici su imali prilke da čuju predavanje Milana Mitića iz Požarevca koji je pod dejstvom alkohola doživeo i preživeo tešku saobraćajnu nesreću posle koje se lečio mesecima, a oporavljao godinama. On je u razgovoru poručio da se alkohol nikako ne meša ni sa jednim prevoznim sredstvom.

O sudbini Milana Mitića snimljen je dokumentarni film pod nazivom “Jedan u deset miliona“ koji su učenici imali prilke da pogledaju nakon predavanja. Aleksandar Stanisavić, učenik četvrtog razreda gimnazije podelio je svoje utiske sa nama nakon odgledanog filma.

Organizatori ovog predavanja bili su gimnazija i srednja škola „Dositej Obradović“ i lokalna samouprava opštine Novi Kneževac uz pomoć Agencije za bezbednost saobraćaja.

Kako je na kraju proučio Mitić, film ima za cilj da svim učesnicima u saobraćaju, a posebno mladima i početnicima, skrene pažnju na to koliko je važno da se svi pridržavaju saobraćajnih propisa i budu pažljivi.

 

Scroll