Subota, 13. July 2024.
Obrazovanje

Počinje testiranje i upis budućih prvaka

30.03.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

U ponedeljak 3. aprila počinje testiranje i upis dece u osnovnu školu i trajaće do 31. maja. Sa roditeljima budućih prvaka već su održani sastanci u Đali, Srpskom Krsturu, Banatskom Aranđelovu i Novom Kneževcu, na kojima im je objašnjen sam proces prijave dece za testiranje, te koju je dokumentaciju neophodno dostaviti kako bi svoje dete upisali u osnovnu školu.

Testiranje se obavlja testom zrelosti za polazak u školu Centra za primenjenu psihologiji, a testiranje tj. razgovor sa decom vodiće pedagoško-psihološko služba škole u dogovorenom terminu. Kako je rekla sagovornica, rezultati testa koristiće se kao kriterijum pri formiranju odeljenja. U samom testu postoje verbalni i neverbalni zadaci, a sagovornica je ovom prilikom objasnila i kako teče sam proces testiranja.

Prema rečima sagovornice, očekuje se da u septembru u prvi razred osnovne škole pođe 83 učenika i učenika, koliko ih je prijavljeno za testiranje. Od tog broja šestoro učenika školu će pohađati u Đali, devetoro u Srpskom Krsturu, a u Banatskom Aranđelovu biće trinaestoro prvaka na srpskom nastavnom jeziku i dvoje na mađarskom. U prvi razred osnovne škole u Novom Kneževcu na srpskom nastavnom jeziku biće upisano 47 dece, a njih sedmoro na mađarskom nastavnom jeziku.

Scroll