Utorak, 25. June 2024.
Obrazovanje

Prijava za upis dece u vrtić trajaće do 19. maja

10.05.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Počela je prijava za upis dece u vrtić i trajaće do 19. maja. Kao i prethodnih godina, procedura prijave je pojednostavljena te roditelji sve mogu da obave preko portala e-uprave, ali je ostavljena mogućnost da se prijava izvrši u centralnom objektu predškolske ustanove u Novom Kneževcu, za prijavu dece u sve uzrasne grupe u objektima u Novom Kneževcu i naseljima.

Sagovornica je ovom prilikom apelovala na sve roditelje koje žele da im dete od septembra pođe u vrtić, da prijavu obave već u prvom konkursnom roku. Drugi konkursni rok biće otvoren u avgustu, gde će se popunjavati preostala neupražnjena mesta ukoliko ih bude bilo. Kako je rekla sagovornica, za sad ima slobodnih mesta u svim grupama, a najveća potražnja je za mlađe jaslene grupe.

Ove godine iz predškolske ustanove u školske klupe poći će 88 dece, te se u ovoj ustanovi nadaju da će upisati bar približan broj novih zabavištanaca. Sagovornica je ovom prilikom istakla i neke od benefita koje nosi polazak u vrtić u mlađem uzrastu, a to su, između ostalog, da se deca ranije osamostaljuju, socijalizuju i stiču neke motoričke veštine.

Scroll