Petak, 19. July 2024.
Obrazovanje

Promocija novih dresova gimnazije i stručne škole ,,Dositej Obradović“ u Novom Kneževcu

03.07.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Poslednjeg dana školske godine, učenici gimnazije i stručne škole ,,Dositej Obradović“ iz Novog Kneževca obeležili su završetak nastavne godine takmičenjima u odbojci, malom fudbalu i basketu,,tri na tri“.To je bila i idealna prilika da se zvanično predstavi nova sportska oprema koju će učenici novokneževačke gimnazije i stručne škole nositi od naredne sezone na zvaničnim školskim takmičenjima. Kako je istakao profesor fizičkog vaspitanja Nedeljko Krišanov, nova školska oprema pomoći će u stvaranju bolje atmosefere i timskog duha među učenicima.

Promocija dresova za odbojku, mali fudbal i basket ,,tri na tri“ je jedna od aktivnosti u okviru projekta ,,Sve nam boje lepo stoje“ kojim je gimnazija i stručna škola ,,Dositej Obradović“ konkurisala i dobila sredstva kod Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu iz oblasti – afirmacija školskog i univerzitetskog sporta na teritoriji AP Vojvodine. Učenik trećeg razreda gimanzije Leo Lerinc rekao je u razgovoru da će sa ponosom nositi dres svoje škole u sportkim takmičenjima koja im predstoje.

Glavni cilj projekta je bilo afirmativno delovanje na učenike gimnazije i stručne škole u pravcu razvijanja sportskih sekcija – malog fudbala, basket tri na tri i odbojke, sagledano kroz prizmu podizanja svesti kod učenika i promenu društvenih normi, vrednosti i stavova kod njih, ka dostignuću nulte tolerancije prema nasilju i nedoličnom ponašanju na sportskimterenima, kao i za podsticanje fer-pleja na sportskim terenima i van njih.

Scroll