Utorak, 25. June 2024.
Kultura

Promocijom knjige o životu Aleksandra Vujića otvoren 19. festival kamerne muzike „Tisin cvet”

05.09.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Promocijom knjige o životu kompozitora  i dirigenta Aleksandra Vujića pod nazivom „Aleksandar Vujić. Od A do Š“ otvoren je 19. festival kamerne muzike „Tisin cvet“ u Novom Kneževcu. Autorke knjige Branka Radović i Snežana Nikolajević su knjigom o Aleksandru Vujiću, idejnom tvorcu i ogranizatoru festivala „Tisin cvet“ , predstavile široj čitalačkoj publici njegov lik i delo. Prema rečima autorke knjige Snežane Nikolajević, ova knjiga predstavlja omaž slavnom kompozitoru i dirigentu, koga je ona znala od detinjstva, i sa kojim se družila i sarađivala.

Ana Vujić, supruga pokojnog Aleksandra Vujića, već dugi niz godina je prisutna na festivalu „Tisin cvet“. Ona u razgovoru sa nama nije krila svoje oduševeljenje što je sala biblioteke „Branislav Nušić“ bila puna i što je na taj način iskazana počast njenom pokojnom mužu.

Na ovogodišnjem festivalu „Tisin cvet“ nastupiće mnoštvo umetnika, među kojima posebno treba izdvojiti novokneževčanku Pamelu Kiš Ignjatov, koja će svojim nastupom obeležiti dvadeset godina svoje karijere.

Scroll