Nedelja, 26. May 2024.
Zabava

Prve večeri Festivala „Vetrenjača“ treslo se od Oroma do Zambije

11.08.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Kod stare vetrenjače u selu Orom, u blizini Kanjiže, u četvrtak je počelo još jedno izdanje Festivala Vetrenjača – Malom festivala. Prve večeri festivala na glavnoj bini program je otvorio niški bend „Monah“, ovogodišnji pobednik „Bunt rok festivala“. Usledio je koncert miljenika publike, grupe „BCUC“ iz Zambije, koji je svojim eksplozivnim ritmovima i energičnim nastupom još jednom dobro razmrdao publiku kod vetrenjače. Za petak 11. i subotu 12. avgust najavljeni su nastupi grupa E-play, VHK, Darka Rundeka i ekipe, Sin Seekas i mnogih drugih.

Za posetioce festivala koji su kupili komplet ulaznica za sve dane obezbeđeni su prostor za kampovanje i bazen, a svim posetiocima i celodnevni program u vidu edukativnih i kreativnih radionica, projekcija filmova i dnevnih koncerata. Među kamperima su se našli oni koji godinama dolaze na festival zbog dobre atmosfere i druženja, ali i onih koji su prvi put došli u potrazi za novim bendovima.

Organizatori, kao i redovni posetioci festivala poznati su i kao veliki ljubitelji prirode, pa se tako trude da od prvog izdanja festivala koriste čaše za višekratnu upotrebu, koriste se reciklirani i ekološki materijali i služi se hrana pripremljena od namirnica lokalnih proizvođača.

Za sve one koji nisu unapred obezbedili ulaznice organizatori napominju da su na ulazu festivala dostupne jednodnevne ulaznice po ceni od 1800 dinara, a takođe je na ulazu moguće kupiti grupne i porodične ulaznice. Kompletan muzički kao i dnevni program i satnica dostupni su na zvaničnom sajtu festivala.

 

Scroll