Utorak, 25. June 2024.
Zabava

Robert Kolić iz Gornjeg Brega skuvao najbolju riblju čorbu na takmičenju u Novom Kneževcu

11.07.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Još jedno tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe održano je tokom proteklog vikenda na obali reke Tise u Novom Kneževcu. Šesdeset i osam ekipa uzelo je učešće na ovoj manifestaciji, koja slobodno može da ponese epitet međunarodnog takmičenja s obzirom da je nekoliko ekipa došlo iz susedne Mađarske i Rumunije. Robert Kolić je ove godine skuvao najbolju riblju čorbu i odneo titulu najboljeg majstora u Gornji Breg, mesta iz kojeg dolazi.

Prema rečima Nedeljka Krišanova predstavnika lokalne samouprave, takmičenje u kuvanju riblje čorbe je deo programa i dešavanja pod nazivom „Leto na Tisi“. Prema njegovim rečima pored takmičenja u kuvanju riblje čorbe, tokom leta održaće se i niz koncerata kao i turnir u malom fudbalu u Novom Kneževcu.

Da sve prođe u najboljem redu pobrinuli su se organizatori, koji su ove godine angažovali međunarodnu ekipu sudija koju je predvodio Imre Sabo iz Gornjeg Brega kod Sente. Da atmosfera bude što pozitivnija i veselija pobrinuo se tamburaški orekstar „Žice iz ravnice“ koji je zabavljao goste.

Scroll