Subota, 13. July 2024.
Društvo

Šestoro osoba uhapšeno zbog nakon pucnjave u Horgošu

27.10.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

U opsežnoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi sprovedenoj nakon jutrošnjeg vatrenog obračuna dve grupe migranata, u Horgošu, u kom su poginula tri iregularna migranta, a jedan povređen, uhapšena su četvorica državljana Avganistana i dvojica državljana Turske zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U napuštenom objektu u kom se dogodila pucnjava i u kom su osumnjičeni zatečeni, policija je pronašla automatsku pušku sa više desetina komada pripadajuće municije.

Istovremeno, pripadnici policije su pretragom terena pronašli još jednu automatsku pušku, kao i još 79 iregularnih migranata koji su prevezeni u prihvatne centre.

Ranjenom migrantu ukazana je medicinska pomoć, a nastavlja se intenzivan rad na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

Šestorici osumnjičenih iregularnih migranata je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici, određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Scroll