Sok od paradajza po ceni od stotrideset do stopedeset dinara po litru u Novom Kneževcu
Mesec avgust je mesec kada domaćice pripremaju zalihe soka od paradajza za zimu. One ga pripremaju kao poluproiuvod, ili kao gotov proizvod, kuvanjem. Tima Jovanov proizvođač paradajza se već dugi niz godina bavi ceđenjem soka iz svežeg paradajza, koga odgaja u njivi, zajedno sa industrijskom začinskom crvenom paprikom.
Hermina Nježić, proizvodi paradajz u plasteniku i na otvorenom u bašti. Ona je u razgovoru istakla da su visoke temperature tokom meseca jula uticale na plod paradajza koji je u znatnoj meri oštećen, dok je sama potražnja soka od paradajza na manjem nivou u odnosu na prošlu godinu.
Kuvani paradajz pojačava nutritivne i druge vrednosti samog ploda, a i efikasniji je u poređenju sa sirovim u borbi protiv loših bakterija. Domaćice ga masovno koriste u pripremi domaćih kuvanih i pečenih jela, gde se dodaje kao sastojak.