Utorak, 21. May 2024.
Obrazovanje

Stručnim usavršavanjem do bolje komunikacije u radu sa učenicima

29.08.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Kanjiži organizovao je predavanja za stručno usavršavanje nastavnika i vaspitača kako bi unapredili kompetencije i potencijal mogućnosti izbora didaktičkih metoda i vrednovanja komunikacije i ocenjivanja u obrazovno-vaspitnim ustanovama. Prema rečima vršioca dužnosti direktora Regionalog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža Aniko Jeras,  ovi seminari su od izuzetne važnosti za obuku nastavnog kadra iz čitave Vojvodine.

Teme koje će polaznici ovog kursa imati prilike da čuju jesu: „Saradnja i komunikacija-ključ uspeha u obrazovno-vaspitnom radu“ , „Sagorevanje na poslu je manje, ako imaš volju i znanje“ i „Ocenjivanje u školama jednostavno a kvalitetno“. Jedan od predavača je bila i Tatjna Varju Potrebić, koja je održala predavanje u okviru radionice pod nazivom „ Saradnja i komunikacija-ključ uspeha u obrazovno-vaspitnom radu“.

Cilj seminara i radionica koje organizuje Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Kanjiži jeste da se pored teorijskog usavršavanja stečenog znanje i praktično primeni u radu sa učenicima, zaključila je naša sagovornica.

Scroll