Utorak, 21. May 2024.
Obrazovanje

Stručnim usavršavanjem do boljih rezultata pri ocenjvanju učenika

12.05.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Kanjiži organizovao je predavanja za stručno usavršavanje nastavnika i vaspitača kako bi unapredili kompetencije i potencijal mogućnosti izbora didaktičkih metoda i vrednovanja učenila u obrazovno-vaspitnim ustanovama. Kako je u razgovoru rekao samostalni prosvetni savetnik školske uprave Zrenjanin Staniša Banjanin ocenjivanje je pristuno u svakom segmentu rada škole.

Tokom tri dana održano je tri radionice na sledeće teme: ocenjivanje u školama, razvojna uloga igre u obrazovno-vaspitnom radu i Montesori metoda u nastavi solfeđa. Jedan od predavača je bila i dr Kristina Parezanović, koja je održala predavanje u okviru radionice pod nazivom „ Montesori metoda u nastavi solfeđa: Muzičko preduzetništvo kao efekat proširivanja nastavnih kompetencija“. Ona je istakla značaj ove metode u radu saučenicima.

Aniko Jeras, vršilac dužnosti direktora Regionalog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža, u razgovoru je rekla da su ovi seminari od izuzetne važnosti za obuku nastavnog kadra iz čitave Vojvodine.

Cilj seminara i radionica koje oraganizuje Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Kanjiži jeste da se pored teorijskog usavršavanja stečeno znanje i praktično primeni u radu sa đacima, zaključila je naša sagovornica.

 

Oznake: ,

Scroll