Cetvrtak, 13. June 2024.
Kultura

Tokom letnjih odmora najviše se čitali ljubavni i krimi romani

30.08.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

U vreme velikih letnjih vrućina mnogi naši sugrađani osveženje su potražili na obali Tise, a članovi biblioteke vreme između kupanja vole da prekrate dobrom knjigom. Prema rečima naše bibliotekarke, čitaoci tokom leta ipak vole da se opuste uz laganije teme, te su u ovom periodu najtraženiji ljubavni i krimi romani koji se lako čitaju.

Iako se tokom leta ne može zateći gužva u biblioteci, stalni korisnici ipak redovno dolaze po novo štivo, a mogu se sresti i osnovci koji traže lektiru.

Naša sagovornica otkrila je da među novokneževačkom čitalačkom publikom postoji i nekoliko omiljenih autora, pa se u skladu sa željama čitalaca zaposleni u biblioteci trude da nabave svaki novi naslov tih pisaca.

Prema rečima sagovornice, ove godine je Pokrajinski sekretarijat za kulturu prvi put izvršio odabir knjiga vojvođanskih izdavača kojima je snabdeo biblioteke u pokrajini, te sagovornica ovim putem poziva sve zainteresovane da dođu do biblioteke i pogledaju koji su se to novi naslovi našli na policama.

 

Scroll