Nedelja, 14. April 2024.
Kultura

Triler “Bezbojni plamen” Milivoja Popova pobudio interesovanje novokneževačke čitalačke publike

22.03.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Urbani triler „Bezbojni plamen“, prvi roman mladog Milivoja Popova iz Sanada, imao je svoje prvo predstavljanje pred publikom. Promocija je održana u Kulturnoj zoni, gde je publika imala priliku da čuje nekoliko poglavlja iz romana, ali i sazna nešto više o samom autoru i o tome kako mu se, kao dvadesetogodišnjaku, javila ideja da roman napiše i objavi. Ovo su prvi utisci autora sa novokneževačke promocije romana.

U romanu vlada distopijska atmosfera , poput one koju imamo u noar stripovima Frenka Milera, gde mali, obični ljudi, često sa margine društva doživljavaju niz nesrećnih okolnosti. Sudbina likova se spletom čudnih okolnosti nalazi u rukama čoveka i njegovih podvojenih ličnosti, koji pomalo podseća na čuvenog negativca Tajlera Dardena – okosnica su radnje ovog romana koji zapravo nema glavnog lika, srećan kraj, ni početak.

Milivoj Popov iz Sanada student je treće godine na Katedri za engleski jezik Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Svoj prvi roman-urbani triler objavio je zahvaljujući konkursu za objavljivanje prvih knjiga mladih autora koji je raspisao Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa. Kako je rekao, već radi na svom sledećem delu, a sledeća promocija njegovog prvenca biće održana u Čoki. Roman „Bezbojni plamen“ našao se i na nedavno održanom Sajmu knjiga na štandu izdavača Banatskog kulturnog centra.

Scroll