Utorak, 25. June 2024.
Sport

Trka zaprege pasa okupila šezdeset takmičara sa njihovim psima

05.12.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Oko šezdeset takmičara startovalo je na trci zaprega pasa koja je jedanaesti put održana u Novom Kneževcu, u organizaciji Sleddog sport kluba Srbija. Trkači i njihovi psi takmičili su se u preko deset kategorija. Vreme ih je poslužilo, iako je zbog obilnih kiša u prethodnim danima staza bila blatnjava, ali kako kažu, to je nešto na šta su navikli.

Svi takmičari su sa svojim psima prešli stazu od oko 4.5 kilometra, dok je za mlađe kategorije dužina staze iznosila oko kilometar i oko 400 metara za najlmađe. Pored iskusnih trkača, koji iza sebe imaju odličja sa velikih evropskih trka, bilo je i onih koji su se prvi put oprobali na stazi sa svojim psom.

Jedan od organizatora trke, Laslo Domonkoš iz Sleddog sport kluba Srbija, ovim sportom bavi se već sedamnaest godina. Učesnik je mnogih evropskih takmičenja, a nedavno je osvojio bronzanu medalju na svetskom prvenstvu održanom u Češkoj. Na trku u Novom Kneževcu došli su ljubitelji ovog sporta iz Srbije, Mađarske Bugarske i Slovenije.

Ovogodišnju trku pratio je i poznati ljubitelj prirode i pasa, Jovan Memedović, koji je ovom prilikom bio na radnom zadatku.

Svi učesnici dobili su zahvalnicu i poklone koje su obezbedili sponzori i prijatelji kluba, a oni najuspešniji nagrađeni su peharima i medaljama.

 

Scroll