Nedelja, 21. April 2024.
Društvo

Turistički centar u Majdanu ekonomska šansa opštine Novi Kneževac

21.04.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Na krajnjem severoistoku naše države, na tromeđi sa Mađarskom i Rumunijom, u mestu Majdan, održana je završna konferencija IPA projekta „„Unapređenje turizma u prekograničnoj oblasti Banata isticanjem potencijala arheoloških nalazišta Parte i Majdana“ u okviru kojeg je otvoren turistički centar. Konferenciji su prisustvovali predsednik  Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvia Davidoiu, predsednik opštine Novi Kneževac dr Radovan Uverić, arheolog dr Neda Mirković-Marić, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva. Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor istakao je ovom prilikom značaj ovakvog projekta za život zajednice u Majdanu, iz kojeg je i sam rodom.

Ambasadorka Rumunije Silvia Davidoiu je u svom obraćanju skrenula pažnju da ovakvi projekti otvaraju mogućnost novih radnih mesta. Pored toga prednost realizovanog projekta je prema njenim rečima i međusobnom kulturnom prožimanju i upoznavanju naroda regiona.

Predsednik opštine Radovan Uverić pozvao je sve potencijalno zainteresovane strane u ovom projektu da i u budućnosti nastave sa planiranjem i realizacijom istih na teritoriji novokneževačke opštine.

Ukupna vrednost realizovanog projekta je 665.303 evra, a realizovan je u periodu od jula 2019. godine do aprila 2023. godine.

Scroll