Subota, 13. July 2024.
Društvo

U Kanjiži održan Regionalni info dan IPA programa Mađarska-Srbija

31.05.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

U prostorijama Skupštine opštine Kanjiža održan je Regionalni Info dan koji je vezan za aktuelne pozive u okviru IPA programa Mađarska-Srbija. Učesnici ovog skupa umali su mogućnost da saznaju šta je neophodno za pisanje programa za koje je raspisan poziv, prihvatljivost aplikanata i troškova, logiku projekata, kao i indikatore, način prijave, proces procene, kao i implementaciju samog programa. Kako je istakao šef kancelarije Antene Zajedničkog sekretarijata IPA projekta Mađarska-Srbija Relja Burzan, u narednom ciklusu za konkurse zainteresovani mogu da računaju na finansijsku podršku od 75 miliona evra, od čega je 64 miliona evra IPA donacija.

Dejan Vujinović, komunikacijski menadžer na programu iz Subotice je rekao da je jedna od njihovih aktivnosti promovisanje programa , kasnije pomaganje svim onim koji žele da se prijave i apliciraju. On je istakao da je broj realizovnaih projekata do sada pre 250.

Direktorka Informacionog centra za razvoj Potiskog regiona (ICR) Kristina Molnar Makai rekla je u razgovoru kakvo iskustvo u praksi ova institucija ima u međunarodnim projektima. Naglasila je da je svrha sastanka finansiranje IPA projekta Mađarska –Srbija.

Opština Kanjiža ima više od petnaest godina iskustva u aplikaciji i implementiranju IPA projekata, te je do sada realizovala trideset uspešnih projekata, zaključila je naša sagovornica.

Oznake:

Scroll