Cetvrtak, 13. June 2024.
Ekonomija

U Kanjiži otvoren startap centar „OZ smart city“

30.06.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

U Kanjiži je otvoren startap centar „OZ smart city“, koji za cilj ima da mladima iz mesta ponudi nove mogućnosti za razvijanje sopstvenog biznisa. Prema rečima predsednika opštine Kanjiža, ovim projektom je opštini pružena mogućnost da se uklopi u sistem inovacionih centara što je izuzetnog značaja, s obzirom na to se opština nalazi daleko od stručnih, univerzitetskih i inovativnih centara.

Kako je istakao pomoćnik ministra za nauku, tehnološki razvoj i inovacije Vladimir Radovanović, jačanje kapaciteta i izgradnja fizičke infrastrukture za podršku nacionalnom inovacionom sistemu ima veliki značaj, naročito ukoliko je reč o mladim ljudima iz manjih sredina koji žele da preduzetničke inspiracije i inovacioni duh sprovedu u delo.

Prema rečima koordinatorke Kancelarije za mlade opštine Kanjiža Laure Ivanović, koja je učestvovala na izradi ovog projekta, prostor je zamišljen kao hibridna varijanta u kojem će i dalje funkcionisati Kancelarija za mlade, a takođe će biti organizovane razne obuke kako bi se pružila podrška mladim inovatorima i preduzetnicima.

„OZ smart city“ je 21. startap centar koji je otvoren u našoj zemlji. Vrednost projekta iznosio je 24 miliona dinara, od čega je iznos od 20 miliona obezbedilo Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, a ostatak je iz budžeta opštine Kanjiža.

 

Scroll