Cetvrtak, 13. June 2024.
Obrazovanje

Uspeh osnovaca na republičkom takmičenju iz biologije

06.06.2024.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Izvanredan uspeh na nedavno održanom republičkom takmičenju iz biologije ostvarili su učenici osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“. Maksimalan broj bodova i prvu nagradu osvojio je Naum Ignjatov, dok su treću nagradu sa po 94 boda osvojili Jelena Popov i Ivan Tomas. Da bi učestvovali na republičkom, oni su uspešno prošli sve nivoe takmičenja, od školskog, preko opštinskog i okružnog.

Učenike je za takmičenje pripremala nastavnica biologije Aleksandra Malbaški. Direktor škole ovom prilikom istakao je da je uspeh ovih učenika velika čast kako za učenike i njihove roditelje, tako i za školu.

Povodom ovog uspeha u kabinetu predsednika opštine priređen je prijem za učenike i njihove roditelje. Tom prilikom predsednik je učenicima uručio prigodan poklon kao nagradu za ostvaren uspeh.

Naum Ignjatov jedan je od sedmoro učenika koji su na ovom takmičenju osvojili maksimalnih 100 bodova. Republičko takmičenje iz biologije za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola održano je u Beogradu na Biološkom fakultetu, u organizaciji Srpskog biološkog društva.

 

Scroll