Cetvrtak, 13. June 2024.
Društvo

Usvojen program rada i finansijski plan DVD Novi Kneževac za ovu godinu

03.03.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Dobrovoljno vartogasno društvo iz Novog Kneževca organizovalo je redovnu godišnju skupštinu. Na samoj skupštini u njenom radnom delu pročitan je izveštaj o prošlogodišnjem radu i finansijski izveštaj, kao i program rada i finansijski plan za ovu godinu. Kako je istakao predsednik DVD Novi Kneževac Duško Marinković na skupštinu su bili pristuni i gosti iz regiona- Hrvatske i Bosne i Hercegovine sa kojima je predviđen nastavak saradnje u bliskoj budućnosti.

Saradnja sa dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Novog Kneževca i Jelaha iz Bosne i Hercegovine traje više od deset godina. Prema rečima predsednika DVD Jelah Ise Subašića, ta saradnja se ogleda u razmeni iskustava na teorijskom i praktičnom nivou.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Gradiška i Javna vatrogasna postrojba Nova Gradiška iz Hrvatske, koji su takođe bili prisutni, dugi niz godina sarađuju sa našim vatrogascima. Ta saradnja se prema rečima zapovednika JVP Nova Gradiška Tomislava Orlovca produbljuje, donacijom kamiona vatrogasaca iz Hrvatske vatrogascima u Novom Kneževcu.

Pored gostiju iz Bosne i Hercegovine- JelahA i Banja Luke i Hrvatske-Nove Gradiške, Okučana i Jagdonjaka na skupštini su bili pristuni i predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih udruženja iz Srbije-Kanjiže, Kikinde, Ruskog Sela, Nakova.

Scroll