Utorak, 25. June 2024.
Društvo

Održana 28. redovna sednica SO Novi Kneževac

04.12.2023.
Centar za informisanje Novi Kneževac

Na dvadesetosmoj redovnoj sednici Skupštine opštine Novi Kneževac odbornici su odlučivali po dnevnom redu koji se sastojao od šest tačaka. Između ostalog, jednoglasno je data saglasnost na Odluku o usvajanju tromesečnog izveštaja o realizaciji godinjšnjeg programa poslovanja „Regionalna deponija“ Subotica.

Odbornici su, takođe, jednoglasno doneli rešenje o usvajanju Izveštaja o izvršenju odluke o budžetu Opštine za period januar – septembar 2023. godine. Načelnica za budžet i finansije Selma Bećović je obrazložila da su u tom periodu ukupno ostvareni prihodi, primanja i neutrošena sredstva budžeta preneta iz prethodnih godina iznosili nešto više od 558,5 miliona dinara, što je ostvarenje od 58 odsto. Dok su ukupni rashodi i izdaci iznosili nešto više od 488,8 miliona dinara, što je ostvarenje od 51 odsto. Ona je navela i najznačjnije kapitalne projekte koji su realizovani ili su u toku.

Jednoglasno je usvojena i Odluka o dodeli jednokratne novčane pomoći u visini od deset hiljada dinara učenicima srednje škole na teritoriji Opštine, koju Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju prenosi Opštini. Sredstva će biti uplaćena na račune roditelja, staratelja, hranitelja ili punoletnog učenika.

Na sednici je takođe izglasan Zaključak o davanju saglasnosti na statut Narodne biblioteke „Branislav Nušić“ Novi Kneževac, donošenje Rešenja o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Osnovne muzičke škole Novi Kneževac i Gimnazije i stručne škole „Dositej Obradović“ Novi Kneževac.

Scroll