Nedelja, 26. May 2024.
Najave događaja

„Baba Jaga“ i „Ruski konzul“ na repertoaru u nedelju 7. aprila

05.04.2024.

U nedelju 7. aprila u novokneževačkom bioskopu emitovaće se dva filma. Prvi film će obradovati najmlađe filmofile, a drugo je najnovije ostvarenje domaće kinematografije rađeno po romanu Vuka Draškovića.

Šta je na repertoaru, pogledajte u nastavku.

 

BABA JAGA

nedelja 7. april 18 h 

ulaz: 400 dinara

U bajkovitom kraljevstvu, u kolibi kraj močvare živi riđokosa veštica Jaga zajedno sa svojim mačkom pronalazačem i veselim kućnim vilenjacima. Da bi postala bolja veštica potrebna joj je Knjiga čarolija, koju je pre mnogo godina ukrala zla čarobnica Beladona. Jednog dana, neočekivana poseta princeze Safir nudi Jagi priliku da se obračuna sa svojim zakletim neprijateljem.

 

Reditelj: Vladimir Sakov

 

 

RUSKI KONZUL

nedelja 7. april 20 h 

ulaz: 400 dinara

Dešavanja koja su definisala budući suživot Srba i Albanaca na Kosovu. Glavni junak filma, srpski doktor Ilija Jugović po kazni dobija premeštaj bolnicu u Prizrenu. Tu upoznaje profesora istorije Ljuba Božovića – RUSKOG KONZULA, naizgled psihijatrijskog pacijenta koji tvrdi da će uskoro “ Rusija opet postati Rusija, a Kosovo će opet biti srpsko”. Protiv Božovića se okreću lokalni albanski moćnici, separatisti. Oni pokušavaju da isele Božovića ali u njegovu zaštitu staje doktor Jugović.

Reditelj: Miroslav Lekić

Glumci: Žarko Laušević, Nebojša Dugalić, Paulina Manov, Svetozar Cvetković, Nada Macanković, Visar Vishka, Danica Radulović, Enver Petrovci

Scroll